Papír virágok

Virágok

Pad

Mérleghinta

Madáretető

Függőhíd

Isten hozott

Harangvirág

Gombák

Hajnalcsillag Tatai Református Óvoda

Szőlőfürt csoport

2015 - 2016

Szőlőfürt csoportunk, óvodánk épületének bal oldali szárnyában helyezkedik el.
Csoportszobáink a nyáron olyan nagyon megszépültek, hogy öröm minden reggel betérni ide. Hálásan gondolunk mindazokra, és az óvoda vezetőire, akiknek mindez köszönhető, Isten áldja meg érte kezüket.
Csoportunk összetétele vegyes, azaz különböző életkorú, különböző adottságú, különböző képességű gyermekek járnak hozzánk. Különbség azonban a szó szoros értelmében még sincs közöttük, mindenki fontos számunkra, mindenkit szeretünk valamiért. Mégis akkor hogy van ez? Az iskolára való felkészítés, és a gyerekek egyéni, eltérő szintű képességeik, igényeik kielégítése miatt fontos szem előtt tartanunk, mikor, ki, mivel foglalatoskodjon. Még egy nagy előnye a vegyes összetételű csoportoknak, hogy a testvérek így egy közösségbe járhatnak, egymás mellett étkezhetnek, egymás mellett alhatnak, támaszaik lehetnek egymásnak, amikor szükségét érzik.
A szőlőfürt csoportban dolgozó felnőttek: Edit néni, Györgyi néni, Irénke néni, és nem utolsó sorban Erzsike néni.
Napjaink nagyon tevékenyek, jól össze kell hangolnunk a sok programot, foglalatosságot, amit a gyerekek részére tervezünk, szervezünk. Minden napunk megfontolt, jól szervezett tematika szerint épül fel és zajlik. Reggeljeinket minden estben áhítattal kezdjük, elcsendesedéssel az Úr Jézus jelenlétében.
A finom reggeli elfogyasztása után vár ránk a sok élmény: A mesék, versek, énekek, körjátékok, a varázslatos ecsetek, a jó kis tornák, sok játék a polcokon, az udvari futkosások, bújócskák, a szeretett hinták; János bácsi a focicsapattal… A felsorolásból semmiképpen sem hagyhatom ki Laci bácsit, aki óvodánkban a hitéleti foglakozásokért felelős, heti egy alkalommal; a logopédusunkat és a fejlesztő pedagógusunkat, akik szintén kijárnak, és itt foglalkoznak a kis pácienseikkel heti rendszerességgel; aki pedig igazán bátor, úszhat, a vízhez szoktatás is lehetőségként kínálkozik.
Szeretünk kirándulni, színházi élményekkel gazdagodni, a többi csoportokkal együtt bábozni, farsangolni, medvenapozni, nem felejtünk ki semmilyen ünnepet, igyekszünk azokra méltó módon megemlékezni, hagyományokat teremteni, őrizni, … Délutánonként sem mondhatom, hogy unatkozunk, akik szeretnének, táncolni mehetnek Évi nénihez, a nagy fiúk és lányok pedig a Fürkész programon vehetnek részt.
Szerintem óvodánk mind a négy csoportjában hasonlóan, gazdagon folyik az élet. Mégis mi adja meg a „MI KÖZÖSSÉGÜNK” sajátos jellegét? A felnőtt – gyerek, és a gyerek – felnőtt kölcsönös, szeretetre épülő kapcsolata, az az út, ami oda vezet, hogy kiépülhessen a bizalom; a „jó, hogy vagy nekem” érzés; a közös élmények, a huncutságok; a keményebb, fáradtabb napok; az egymás iránti kölcsönös tisztelet, odaadás; a másik felé tanúsított illem. Arra törekedünk, hogy a gyerekek is meglássák a mai reggel szépségét, azt hogy jó jönni óvodába, vártak rá, csak „én hiányoztam”...
Az itt dolgozó felnőttek pedig, minden tettükkel bizonyítják elkötelezettségüket az Úr Jézus iránt, a hit iránt, magatartásukkal példát statuálva, alázattal bírnak, pedagógiai hitelességet mutatnak. Hiszem és vallom, hogy célunk, utunk egy irányba vezet bennünket.

Szőlőfürt csoport

Szőlőfürt csoport

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.